fbpx

Maraton Porumbei Madona și Tartu 2019

Actualizare 19 iunie: ATENTIE! Incepand cu data de 20 iunie si până cu 1 zi înainte de lansare, orice persoana interesata poate achita contributia la fondul de premiere si poate astfel activa porumbeii oricarui crescator care nu a platit si care va participa la Madona sau Tartu (modelul de activare ca la columbodroame). Astfel, vor putea concura pentru premiile in bani si alte persoane care nu au porumbei sau care au porumbei si vor sa-si mareasca sansele la premii. Odata activati porumbeii de o terță persoană, crescătorul proprietar al porumbeilor activați nu va mai putea contribui personal la fondul de premiere.

REGULAMENTUL DE PREMIERE PENTRU 2019 IN INTREBARI SI RASPUNSURI

1. CINE?

Clubul pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil “Best Pigeons” (Club), prin cativa columbofili impatimiti ai concursurilor pe distante lungi, lansează o provocare tuturor crescătorilor din regiunea Moldovei și nu numai, pentru a participa în număr cât mai mare la concursurile de maraton din 2019 organizate de Asociatia Columbofilă “Dr.Mircea Bilius” Suceava (AC Suceava) cu lansare de la Madona si Tartu, având o distanță minimă de 1000 km linie aeriană.

2. CARE ESTE SCOPUL?

Scopul acestui proiect este promovarea concursurilor de maraton de minim 1000 km organizate de AC Suceava și promovarea și recompensarea columbofililor cu rezultate foarte bune, cu respectarea tuturor prevederilor legale și asigurarea celei mai bune transparențe.

3. CE PREMII SE ACORDA?

Pentru aceste 2 etape de concurs, Clubul va pune la dispoziția columbofililor un fond de premiere în valoare totală de 108.000 lei (GARANTAT), ce va fi distribuit astfel:

Premiere concurs Madona 2019 – premii totale de 54.000 lei

(premii GARANTATE indiferent de numarul de concurenti)

Loc 1 – 7000 lei

Loc 2 – 5000 lei

Loc 3 – 3000 lei

Loc 4 – 2000 lei

Loc 5 – 2000 lei

Loc 6-40 – 1000 lei

            Premiere concurs Tartu 2019 – premii totale de 54.000 lei

(premii GARANTATE indiferent de numarul de concurenti)

Loc 1 – 7000 lei

Loc 2 – 5000 lei

Loc 3 – 3000 lei

Loc 4 – 2000 lei

Loc 5 – 2000 lei

 Loc 6-40 – 1000 lei

Vor fi premiați primii 40 de porumbei din clasamentul general (indiferent de vârstă, sex sau distanță). Este vorba de primii 40 de porumbei ai crescatorilor care au achitat contributia la fondul de premiere.

4. CINE POATE PARTICIPA?

Pot participa la acest fond de premiere toți columbofilii membri FNCPR care achită contribuție de 400 lei/crescător.  Crescătorii care achită contribuția de participare vor avea calitatea de membri simpatizanți ai clubului și vor avea dreptul să beneficieze de fondul de premiere pentru ambele etape de maraton (Madona și Tartu), în condițiile prezentului Regulament.

5. CU CATI PORUMBEI SE POATE PARTICIPA?

Crescătorii care participă la fondul de premiere pot concura la etapele de concurs cu un număr nelimitat de porumbei, în condițiile stabilite de asociațiile organizatoare privind plata cheltuielilor de organizare. Crescătorii trebuie să anunțe din timp asociațiile organizatoare privind numărul de porumbei cu care vor participa. Contributia de participare la fondul de premiere nu acoperă în niciun fel cheltuielile de organizare pentru îmbarcarea și transportul porumbeilor la locul de lansare sau alte cheltuieli de organizare.

6. POT CONCURA PENTRU O SINGURA ETAPA?

Prin achitarea contributiei de participare, crescatorii sunt inscrisi in mod automat pentru fondul de premiere de la ambele etape (Madona + Tartu). Contributia de participare nu poate fi platita fragmentat, pentru o singura etapa. Bineinteles, nimeni nu este obligat sa participe cu porumbei la ambele concursuri insa odata achitata contributia de participare, crescatorul poate obtine premii de la ambele etape.

7. FONDUL DE PREMIERE POATE FI MODIFICAT?

Premiile sunt GARANTATE indiferent de sumele de bani provenite din contribuția concurenților. Clubul Best Pigeons nu poate, sub nicio formă, să diminueze valoarea premiilor. În funcție de posibilitățile financiare ale clubului, acesta poate modifica fondul de premiere doar in sensul majorării lui (premii mai mari).

8. CUM SE STABILESC LOCURILE 1-40?

Primele 40 de locuri în clasamentul general/etapă se vor stabili în aceleași condiții stabilite de Regulamentul Național Sportiv (RNS) al FNCPR.

9. CAND SI CUM SE PLATESC PREMIILE?

Clubul se obligă să plătească premiile în cel mult 10 zile de la omologarea clasamentului de către FNCPR. Premiile vor fi supuse prevederilor legale specifice și vor fi impozitate conform legislației în vigoare, prin reținerea la sursă a unui impozit de 10%. În cazul modificării legislației, se vor respecta legile în vigoare în acel moment.

10. CINE ORGANIZEAZA ETAPELE DE CONCURS?

Organizarea concursurilor și îndeplinirea tuturor prevederilor stipulate de regulamentele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR) rămâne în sarcina AC Suceava și ale celorlalte asociații columbofile participante, după caz. Clubul Best Pigeons nu este raspunzator pentru organizarea centrelor de imbarcare sau pentru transportul porumbeilor la locul de lansare.

11. MASURI DE SIGURANTA?

În funcție de posibilitățile financiare, cu acordul asociațiilor organizatoare și ale centrelor de îmbarcare, pentru o siguranță sporită, clubul Best Pigeons va delega reprezentanți observatori la centrele de îmbarcare care vor supraveghea activitatea de îmbarcare a crescătorilor participanți la fondul de premiere și va trimite delegat special care să supravegheze transportul porumbeilor și lansarea acestora.

La inițiativa clublui Best Pigeons, pentru verificarea sosirilor, se vor putea constitui comisii din minim 2 membri, care vor verifica existența porumbelului sosit la domiciliul crescătorului, în ziua sosirii. În cazul în care crescătorul nu va asigura accesul comisiei pentru verificarea porumbelului sau nu va prezenta porumbelul sosit, acesta nu va mai avea dreptul să primească vreun premiu din fondul de premiere pentru care a plătit și pe viitor nu va mai putea participa la niciun alt fond de premiere.

12. ALTE BENEFICII?

Clubul va asigura promovarea celor 2 etape de maraton, atât pe plan național, cât și internațional, în mediul online și offline prin materiale de promovare specifice (spoturi video, bannere, pliante etc). Columbofilii premiați vor fi promovați pe pagina clubului www.bestpigeons.ro prin menționarea rezultatelor și prin interviuri și fotografii cu câștigătorii. In functie de posibilitatile financiare, clubul va asigura pentru castigatori posiblitatea ca acestia sa comercializeze porumbei din propriile crescatorii pe un site de licitatii, fara niciun comision din partea crescatorilor.

13. CUM FAC PLATA?

Pentru o transparență totală, plățile se vor efectua prin transfer bancar, online cu cardul și prin numerar în contul clubului sau numerar cu eliberarea unei chitanțe doveditoare. Toate platile vor fi inregistrate in evidenta contabila. Lista nominală finală cu crescătorii participanți la fondul de premiere va fi afișată pe site-ul clubului imediat după încheierea plăților. 

La detalii plată se va menționa obligatoriu titulatura de concurs a crescătorului pentru care s-a făcut plata, așa cum apare în programul de clasamente al FNCPR. În cazul în care un crescător plătește pentru mai mulți colegi, se va trimite o copie dupa dovada plății pe adresa de email contact@bestpigeons.ro și se va menționa numele crescătorilor pentru care s-a efectuat plata și etapa de concurs. Clubul nu își asumă în niciun fel responsabilitatea în cazul în care unele plăți nu pot fi identificate din cauza lipsei mențiunilor privind numele crescătorului.

14. ALTE PRECIZARI:

În cazul în care, din orice motiv, se anulează o etapă de concurs, sumele de bani colectate vor fi returnate tuturor crescătorilor, după deducerea cheltuielilor efectuate deja de club pentru acea etapă de concurs anulată.

Prin achitarea contribuției de participare, membrii simpatizanți declară că au luat la cunoștință de prevederile prezentului regulament pe care și-l însușesc și se obligă să-l respecte în totalitate.

Orice litigiu apărut în legătură cu prevederile prezentului regulament se va soluționa pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, se va supune soluționării instanțelor competente de la sediul clubului.

Detalii necesare pentru plata contributiei de 400 lei:

Denumire beneficiar: Asociatia pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil “Best Pigeons”

Fălticeni, str.Caporal Manolache nr.4, jud.Suceava

Cod Fiscal 40783084

Garanti Bank – IBAN RO25UGBI0000332021934RON

Banca Transilvania – IBAN RO31BTRLRONCRT0490592701 LEI sau RO78BTRLEURCRT0490592701 EURO
Viramentul bancar poate fi făcut din orice bancă, către conturile de mai sus – prin ordin de plată la ghișeul băncii sau prin internet banking. 

Platile in numerar se pot face astfel:

Suceava – Gagea Ionut – 0740641583

Radauti – Schipor Adrian – 0731790522

Cajvana – Boca Dumitru – 0755301413

Falticeni – Tanasa Ionut – 0745193810

Falticeni – Lionte Lucian – 0769067111

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne trimiteti un email la contact@bestpigeons.ro

PREMIERE PE ZONE DE DISTANȚĂ

DACĂ VOR FI PESTE 400 DE CONCURENȚI ÎN COMPETIȚIA BEST PIGEONS

Dacă va exista un număr de peste 400 de concurenți în Clubul Best Pigeons, încasările obținute de la concurentul cu numărul 401 în sus vor fi direcționate către un fond de premiere pe zone de distanță, după deducerea unui procent de 10% pentru fondul clubului.

Vor fi 3 zone de distanță între primul crescător cu distanța cea mai mică și ultimul crescător cu distanța cea mai mare (vor fi luați în considerare doar cei din competiția Best Pigeons).

De exemplu la etapa Madona estimăm că vor fi următoarele zone de distanță: Zona 1 – 1000-1150km, Zona 2 – 1151-1300km, Zona 3 –1301-1450km. Aprox.150 km pe fiecare zonă.

Fondul de premiere pe zone de distanță va fi împărțit în mod egal pentru cele 2 etape, Madona și Tartu. Fondul de premiere cuvenit pentru fiecare etapă de maraton va fi alocat în mod proporțional pe fiecare zonă de distanță, corespunzător cu ponderea concurenților din fiecare zonă. Valoarea unui premiu alocat pentru zonele de distanță este de 1000 lei/porumbel. Numărul de premii de câte 1000 lei va fi determinat în funcție de fondul de premiere alocat pentru etapa respectivă.

Exemplu de calcul: Dacă vor fi în total 500 de concurenți plătitori în competiția Best Pigeons, sumele colectate de la 100 dintre aceștia vor fi alocate pentru fondul de premiere pe zone, după deducerea unui procent de 10% pentru fondul clubului. Astfel, va rezulta o sumă de 36.000 lei pentru cele 2 etape de maraton, adică 18.000 lei pentru fiecare etapă. Se vor acorda 18 premii/etapă de câte 1000 lei fiecare. Fiecare zonă de distanță va primi un număr de premii direct proporțional cu ponderea numărului de concurenți din acea zonă.

De exemplu, dacă din 500 de concurenți în total, zona 1 are 250 de concurenți (pondere 50%), zona 2 are 125 de concurenți (pondere 25%) și zona 3 are 125 de concurenți (pondere de 25%), atunci se vor acorda 19 premii, astfel:

  • Zona 1: 9 premii de câte 1000 lei
  • Zona 2: 4 premii de câte 1000 lei + 1 premiu de 500 lei
  • Zona 3: 4 premii de câte 1000 lei + 1 premiu de 500 lei

Un porumbel poate obține un singur premiu la o etapă de concurs. Acest premiu se va acorda fie din clasamentul general, fie din clasamentul pe zonă (se va acorda premiul mai mare). Daca de exemplu un porumbel este locul 1 pe general, acesta va obține un premiu de 7000 lei de pe clasamentul general iar în clasamentul pe zonă va fi premiat porumbelul următor, cu condiția ca acesta să nu se afle în primii 5 pe clasamentul general. Dacă premiul de pe zonă este egal cu premiul de pe clasamentul general, crescătorul va fi premiat din fondul de premiere de pe clasamentul general, iar pe zonă fi premiat următorul porumbel în clasament.

EXEMPLE DE CALCUL PENTRU PREMIEREA PE ZONE:

  • 500 concurenți – 18 premii/etapă pt cele 3 zone, în valoare totală de 18.000 lei
  • 600 concurenți – 36 premii/etapă pt cele 3 zone, în valoare totală de 36.000 lei
  • 700 concurenți – 54 premii/etapă pt cele 3 zone, în valoare totală de 54.000 lei

Termen de plată pentru înscrierea în competiția Best Pigeons: cel târziu la îmbarcarea de la primul maraton din sezonul 2019 (programată pentru 19 iunie).

Premiile exacte pentru premierea pe zone de distanță vor fi publicate imediat după finalizarea plăților, în funcție de sumele colectate.

Premiile pe zone de distanță nu sunt garantate și vor exista doar dacă vor fi peste 400 de concurenți care contribuie la fondul de premiere. Sistemul de premiere pe zone de distanță nu influențează în niciun fel fondul de premiere pe clasamentul general, care este GARANTAT în valoare totală de 108.000 lei.